הגירה בקצרה

המון אנשים מתלהבים מהמסלול החדש שנפתח לישראלים בעקבות המלחמה, הם קודם כל מזמינים כרטיס טיסה לטורונטו, ואז פונים אלינו בלחץ ושואלים: אז מה עושים עכשיו?

תהליך ההגירה מורכב ממיליון פרטים קטנים, משימות וברורים. אבל ממה מתחילים? קבלו מדריך מקוצר למהגר המתחיל:

1. מצא את המסלול: מדהים שיש עכשיו אפשרות לקבל רשיון עבודה לשלוש שנים (המסלול הזמני שנפתח לישראלים בעקבות המלחמה וייסגר ב 12.6.24) אבל אתם חייבים לברר את הדרך שלכם לקבלת תושבות קבע: ישנם עשרות מסלולי הגירה, ואתם צריכים להבין לאיזה מסלול תגישו בקשה, המסלול הזה יקבע איפה תגורו (לא כולם יכולים לקבל תושבות קבע אם הם גרים בטורונטו, יש מסלולי הגירה נגישים וטובים בפרובינציות אחרות) במה תעבדו, ועוד כל מני פרטים קטנים כגון: האם תהיו שכירים או עצמאים, האם תעבדו בעבודה רימוט עם ישראל או לא וכו’.
איך מוצאים את המסלול הנכון? מתייעצים! מחפשים עד שמוצאים יועץ הגירה טוב, מקצועי ונחמד (זה גם חשוב!) שממליץ לכם על הדרך שטובה עבורכם לקבל את תושבות הקבע.
טיפ1: תתייעצו עם כמה יועצי הגירה, גם אם אתם צריכים “לבזבז” קצת כסף על ייעוץ, יועץ הגירה טוב יכול לחסוך לכם המון (זמן, כסף, כשלונות)
טיפ2: לפעמים כדאי לעבור לפרובינציה אחרת (יש עוד מקומות בקנדה חוץ מטורונטו 😎), לקבל את תושבות הקבע ואז כל קנדה פתוחה בפניכם.

2. קודם כל עבודה: יש לכם המון חלומות, ובא לכם לחיות סטייל אמילי בפריז רק בטורונטו, אבל שימו רגע את החלומות בצד, ותתרכזו בדברים החשובים באמת: תושבות קבע, עבודה, מערכת חינוך טובה לילדים ועמידה בתקציב חודשי הגיוני. וכל הדברים האלה קמים ונופלים על מציאת עבודה, ומגורים בקרבה לעבודה או לתחבורה ציבורית נוחה.
טיפ1: כשאתם מגיעים לקנדה ומחכים לקבל את רשיון העבודה במסלול של הישראלים, אל תסגרו על בית, חכו למצוא עבודה ואז תוכלו להחליט היכן לגור.
טיפ2: בחרו בית שקרוב לתחבורה ציבורית (כמו ה GO למשל) כך תוכלו להגיע לעבודה ולהסתדר עם רכב אחד למשפחה (במקום שני רכבים).

3. פייק קהילה: עזבו אתכם מחלום הקהילה, ותתמקדו בעצמכם, באיפה אתם רוצים לחיות (רמז: אם אתם קיבוצניקים כנראה שעיר לא תהיה הבחירה הראשונה שלכם) באיזה בית יהיה לכם נוח לחיות, ליד איזה אנשים אתם רוצים לגור (יותר מהגרים חדשים, או אוכלוסיה ותיקה וכו) תסמכו על עצמכם ותהיו בטוחים שאתם יכולים להסתדר בקנדה (תכלס, אם חייתם בישראל שהיא מקום מאוד מסובך לחיות בו, בקנדה תסתדרו בקלילות) ועדיף לעזוב את האחיזה בחלום הקהילה, ולהתמקד בעצמכם ובקליטה שלכם בקנדה.
טיפ: תתייחסו לשנים הראשונות כהרפתקה, עם המון חוויות משפחתיות מגבשות.

4. פרגנו לעצמכם: מוזר לחשוב על זה, אבל גם הגוף שלנו משתנה בתהליך ההגירה, האוויר אחר, האוכל, המים, וגם הסטרס. אל תשכחו לטפל גם בעצמכם, והכי כיף שממשלת קנדה גם מפרגנת לכם, כי הוצאות של טיפולים (מסאג’, תזונאית, פסיכולוג, טיפולי שיניים וכו’) מוכרים במס ואתם תתקזזו עליהם בדוח השנתי שלכם.

5. הזמן עובר כשנהנים: השבועות הראשונים עוברים מהר, ואז גם השנים הראשונות, ובלי ששמתם לב, אתם מחליפים צמיגי חורף בנונשלנט, וחוגגים את קנדה דיי כאילו אתם נייטיבס, נסו להנות מכל החוויות הראשונות, לטייל בקנדה (כי יש לנו ארץ נהדרת) ולנשום לרווחה, כי עשיתם את ההחלטה הכי חשובה בחיים שלכם ושל הילדים שלכם.
טיפ: פתחו חשבון אינסטגרם (פרטי, שרק אתם והילדים עוקבים אחריו) שמתעד את המעבר לקנדה: צלמו את הטיסה, הבית החדש, הרכב הראשון ואת הטיולים, הילדים שלכם יאהבו להסתכל בתמונות ולהזכר בדרך שעברתם.

הטיול הראשון - צילום: Hadoctor

Previous
Previous

טיפוסי מהגרים

Next
Next

לאבד את הילדים